Discover Excellence

Kuva Perhonen Kukassa Perhonen Pieni Kangassinisiipi Sinisiipi

kuva Perhonen Kukassa Perhonen Pieni Kangassinisiipi Sinisiipi
kuva Perhonen Kukassa Perhonen Pieni Kangassinisiipi Sinisiipi

Kuva Perhonen Kukassa Perhonen Pieni Kangassinisiipi Sinisiipi Tuntomerkit: kangassinisiipi on pienikokoinen sinisiipi, joka muistuttaa suuresti keto ja juolukkasinisiipeä. kangassinisiivellä on etummaisen raajaparin säärissä pieni oka, joka näkyy vain suurennuslasilla (muilla mainituilla lajeilla ei ole tällaista okaa). siipien kärkiväli on 18–27 mm. Heimo: sinisiipiset. sinisiipisiin (lycaenidae) kuuluvat ”varsinaiset” sinisiivet (tribus polyommatini; suomessa 18 lajia), kultasiivet (tribus lycaenini; 6 lajia) sekä nopsasiivet (tribukset theclini ja eumaenini; 5 lajia). jotkin nopsasiivet elävät enimmäkseen puiden latvustoissa ja vierailevat vain harvoin kukissa.

kuva Perhosen Katse sinisiipi kangassinisiipi Plebeius Argus
kuva Perhosen Katse sinisiipi kangassinisiipi Plebeius Argus

Kuva Perhosen Katse Sinisiipi Kangassinisiipi Plebeius Argus Sinisiivet, polyommatini. sinisiivet on sinisiipiset heimon (lycaenidae) sukuryhmä eli tribus (polyommatini). suomessa siihen kuuluu 17 lajia, heimonimensä ja sukuryhmänimensä mukaisesti siipiväriltään yleensä sinisiä, toki poikkeuskin on mukana. sinisiipisten alaheimoon (lycaeninae) kuuluu maailman pienin päiväperhonen, amerikan. Sinisiipiset[1][2] (lycaenidae) on täpläperhosten jälkeen suurin päiväperhosheimo ja siihen kuuluu maailmanlaajuisesti noin 40 % kaikista tunnetuista päiväperhoslajeista eli lähes 6 000 lajia. [3][4] joskus sinisiipisistä käytetään nimeä sinisiivet, jota käytetään toisinaan varsinaisista sinisilmäistä, alaheimosta polyoammatinae. Etummaisen raajaparin säärten kärjissä on suurennuslasilla näkyvä oka. [2][3][4] kangassinisiipi muistuttaa suuresti ketosinisiipeä (plebeius idas) sekä rinnesinisiipeä (plebeius argyrognomon), mutta sen erottaa varmimmin siitä, että näistä kolmesta ainoastaan kangassinisiiven eturaajojen säärissä on selvä oka. Aikuinen imee mettä ja mahlaa. sen voi nähdä muun muassa pietaryrtillä ja ohdakkeilla. puutarhassa: kannattaa yrittää seurata koiraiden valtaamia reviirejä. kommentoi. lähinnä aurinkoisissa paikoissa viihtyvät perhoset imevät pihakasvien mettä ja mahlaa. lue viherpihan eläinopas ja tutustu kauniisiin perhosiin.

Pг Ivittг г 52 Imagen pieni sinisiipi perhonen Abzlocal Fi
Pг Ivittг г 52 Imagen pieni sinisiipi perhonen Abzlocal Fi

Pг Ivittг г 52 Imagen Pieni Sinisiipi Perhonen Abzlocal Fi Etummaisen raajaparin säärten kärjissä on suurennuslasilla näkyvä oka. [2][3][4] kangassinisiipi muistuttaa suuresti ketosinisiipeä (plebeius idas) sekä rinnesinisiipeä (plebeius argyrognomon), mutta sen erottaa varmimmin siitä, että näistä kolmesta ainoastaan kangassinisiiven eturaajojen säärissä on selvä oka. Aikuinen imee mettä ja mahlaa. sen voi nähdä muun muassa pietaryrtillä ja ohdakkeilla. puutarhassa: kannattaa yrittää seurata koiraiden valtaamia reviirejä. kommentoi. lähinnä aurinkoisissa paikoissa viihtyvät perhoset imevät pihakasvien mettä ja mahlaa. lue viherpihan eläinopas ja tutustu kauniisiin perhosiin. Heimo: täpläperhoset. siipiväli: 58–74 mm. lentoaika: toukokuusta lokakuuhun. täpläperhosiin kuuluva ohdakeperhonen on saanut nimensä siitä, että lajin toukille maistuvat erityisen hyvin ohdakkeiden suvun kasvit. tuntomerkkeihin kuuluvat oranssinruskeat siivet, joiden mustissa kärjissä on valkoisia täpliä. Suuri kuva: 3008x2000 px pieni kuva (web käyttöön): pitkä sivu 1200 px resoluutio: 300 dpi hakusanat: kesä perhonen sinisiipi : lisää samankaltaisia kuvia.

Comments are closed.